Nyheter

Vår partner Unit har just färdigställt ett integrerat solcellstak på Donsö. Snyggt och stilrent.
2024-03-06

Integrerade solpaneler, SOLID Solrif från SoliTek. Vår partner Unit har just färdigställt ett integrerat solcellstak på Donsö.

Läs mer
Vår installation av 1 MW energilager på Hilmer Anderssons sågverk i Åmotfors
2024-03-04

Vår installation av 1 MW energilager på Hilmer Anderssons sågverk i Åmotfors ärnu godkänt för FFR och FCR genom CheckWatt. Socomecs system är anpassade förnordiskt klimat och tillverkade i Frankrike.

Läs mer
Ny programvara till Epsilon batteriernas "Be in Charge" app!
2023-12-05

Super B kommer med ny programvara med många förbättringar i "Be in Charge" appen. Följ länken för mer information om den nya mjukvaran och hur du installerar den.

Läs mer
Hållbar och effektiv solcellsinstallation av vår partner Jolums
2023-11-13

Vår partner Jolums har färdigställt en snygg, effektiv och hållbar anläggning. 276 st Solitek Blackstar glas/glas paneler med en total effekt på 116 kWp. SoliTeks Blackstar glas/glas paneler är europeiskt tillverkade i en klimatneutral fabrik och den enda panelen på marknaden som är certifierad med ett cradle-to-cradle guldcertifikat, vilket innebär att panelerna är hållbara och spårbara från tillverkning till återbruk. Jolums använder FixNordics montagesystem för papp. FixNordic har över 50 års erfarenhet av papptak. Papptak är generellt sätt ett av de svåraste taken att montera paneler på, på ett korrekt sätt. FixNordics montagesystem för papptak har den stora fördelen att det inte belastar tätskiktet utan belastar konstruktionen. Faktum är att tätheten på konsolen motsvarat täthetsgarantin på taket.

Läs mer
Litorina ingår partnerskap med SellPower
2023-07-05
 • Litorina ingår i partnerskap med SellPower, en specialiserad distributör av hållbara energilösningar, inklusive sol- och energilagringssystem.
 • SellPowers koncept, premierar EU-tillverkade, hållbara och högkvalitativa sol- och energilagringssystem kombinerade med mervärdestjänster såsom projekteringsstöd och utbildning. Detta är en viktig faktor för att möta den ökande efterfrågan på elektricitet samtidigt som man säkerställer ett balanserat kraftnät.
 • Grundarna till bolaget som utgörs av ledningsteamet, kommer att förbli betydande ägare och Litorina kommer att stötta dem i att etablera och utveckla SellPower till den ledande specialiserade distributören av hållbara energilösningar i Norden.

Sedan starten 2010 har SellPower framgångsrikt utökat sitt utbud från off-grid batterilösningar till att erbjuda energilösningar innehållande bland annat sol- och energilagringssystem för prosumers samt kommersiella och industriella kunder. SellPower erbjuder noggrant utvalda, övervägande EU-tillverkande, högkvalitativa och hållbara lösningar. Detta tillsammans med intern teknisk kompetens, dimensionering och utbildning till sina lokala och regionala partners över hela Sverige.  

“Genom att ha varit aktiva i marknaden i över ett decennium har vi etablerat nära relationer med våra tillverkare och ett koncept med hållbara, långsiktiga och effektiva energilösningar till vårt partnernätverk av installatörer och deras kunder”, säger Martin Lindgren, VD för SellPower. ”Vi agerar på en snabbväxande marknad, och vi tror att Litorinas resurser, nätverk och erfarenhet kommer att ge betydande support till SellPower och ledningsgruppen för att utveckla bolaget till sin fulla potential”.

Sedan 2020 har företaget uppnått stark dubbelsiffrig tillväxt med god lönsamhet och har för närvarande en omsättning på 170 MSEK. För att fortsätta driva tillväxt ämnar SellPower att vidareutveckla och stärka sitt partnernätverk, samt kontinuerligt utveckla och förbättra bolagets mervärdestjänster och produktportfölj till partners för att säkerställa ett konkurrenskraftigt koncepterbjudande.

Vi har följt energiförsörjningsbranschen noga, och särskilt solsegmentet, som förväntas växa med dubbelsiffrig takt drivet av en ökad elförbrukning, ambitiösa regulatoriska mål, förbättrad avkastning på investeringar i hållbara lösningar och en generellt stark vilja att stötta övergången till grön energi. Vi är övertygade om att SellPower och ledningsgruppen utgör en stark plattform som är väl positionerad för att bidra i energiomställningen. Vi ser fram emot att inleda partnerskapet tillsammans”, säger Paul Steene, Partner på Litorina.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Martin Lindgren, +46 70 958 63 22, VD, SellPower
Paul Steene, +46 70 931 03 32, Partner, Litorina

SellPower grundades 2010 och är en specialiserad distributör av hållbara energilösningar, inklusive sol- och energilagringssystem, för prosumers samt kommersiella och industriella kunder. SellPower erbjuder noggrant utvalda, övervägande EU-tillverkande högkvalitativa och hållbara lösningar, tillsammans med intern teknisk kompetens, dimensionering och utbildning till sina lokala och regionala partners över hela Sverige. För ytterligare information, vänligen besök www.sellpower.se.

Litorina, grundat 1998, investerar i nischade marknadsledande företag med huvudkontor i Norden. Litorina samarbetar med ledningsgrupper och entreprenörer som vill ta sina företag till sin fulla potential. Litorina har som mål att bygga större, bättre och mer hållbara företag genom att bidra med relevant erfarenhet, kunskap, passion och resurser för att accelerera tillväxten. För ytterligare information, vänligen besök www.litorina.se.

Läs mer
Release av SellPowers låt "Tillsammans" på Spotify!
2023-01-23

Vi lever i en värld som ständigt förändras och som ständigt påverkas av människans exploatering.

När vi startade SellPower hade vi stora visioner om hur vi kunde bidra till förändring och vi var övertygade om att det finns och alltid kommer att finnas bättre sätt att använda jordens resurser. Vi tror på ständig förbättring och vet att det krävs nya innovationer och breda prestigelösa samarbeten om vi skall hitta nya vägar framåt för kommande generationer.

Vårt naturliga ledord genom hela vår resa har varit "Tillsammans".

Vi gör det tillsammans med vår personal, tillsammans med våra leverantörer, tillsammans med innovatörer, tillsammans med våra kunder och tillsammans med våra kunders kunder.Vi har länge funderat på hur vi skall förmedla vår tillsammanskänsla både till de som känner oss och till de som aldrig har hört talas om oss. Vi fick idén att göra en låt som skapar gemenskap och som visar styrkan i samarbeten människor emellan.

Det tog ett år att få den klar, men idag släpps den äntligen på Spotify!

Vi har naturligtvis gjort låten tillsammans med delar av personalen och några familjemedlemmar👍

Nu är det fritt fram att lyssna: Tillsammans

Hoppas ni gillar den! Soliga hälsningar från SellPower med partners!

Läs mer
SellPower blir country partner till Fenecon!
2022-05-17

Under Intersolar i München signerade SellPower ett exklusivt avtal för försäljning, service och support av Fenecon's produkter på den Svenska marknaden.

Fenecon är en tysk systemleverantör som erbjuder en helhetslösning inom energiförvaring.Företaget ligger långt fram med sina tekniska lösningar och levererar allt från smarta energilagringssystem till privatmarknaden till storskaliga energilager för frekvensreglering av elnätet. Fenecon erbjuder även en unik mjukvara som möjliggör kontroll och smart styrning av alla sina levererade system.

- I vår mening erbjuder Fenecon just nu den bästa energilagringslösningen på marknaden. Vi kommer även att ha möjligheten att vara delaktiga i Fenecons framtida utveckling av deras produkter för att ytterligare optimera dem för den Svenska marknadens behov. Fenecon ger oss också möjligheten att bygga större energilagringssystem med "Second use" batterier vilket varit en viktig del i SellPower's miljöpolicy. Fenecon tillverkar sina batterier i Tyskland och molntjänsten lagras på servrar i Tyskland vilket går hand i hand med vår målsättning att erbjuda europatillverkade produkter så långt det går.Med Fenecons produktportfölj tillsammans med SellPowers kunskap gällande den Svenska marknaden och vår erfarenhet av systemförsäljning, är jag övertygad om att vi kommer att bidra till att många fler väljer att hållbarhetsanpassa sina fastigheter inom en snar framtid, säger Erik Humlén-Kirbe Produktchef Solenergi på SellPower Nordic AB

Vi kommer att uppdatera vår hemsida under juni där ni kommer att kunna läsa mer om Fenecons produkter.

Läs mer
Höstfiske med Super-B litiumbatterier
2022-04-07

I november fick vi nöjet att följa med en av våra kunder och fiska gös på sjön Mjörn utanför Alingsås.

Niklas Pettersson är med i Team Högvarv som deltar i de flesta fisketävlingarna i Sverige och han är en riktig proffsfiskare. Båten är full av avancerad elektronik som ger Niklas möjligheten att hitta de riktigt stora fiskarna. För att kunna fiska flera dagar utan att ha motorn igång hela tiden krävs det mycket batterikapacitet. För Niklas del hade det krävts ca 200 kg blybatterier för att kunna driva elmotor och elektronik i den tid han önskade. Nicklas valde därför att satsa på litiumbatterier från Super-B när han bytte båt för ca 4 år sedan. Vi bestämde oss för att förena nytta med nöje och följde med Nicklas ut på en fisketur för att få veta mer om hans erfarenheter av våra Super-B batterier och för att få chansen att fånga några fina fiskar.

Vi har satt ihop en liten film från fisketuren där ni ser hur det gick för oss och där ni kan höra mer om Niklas erfarenheter av våra litiumbatterier.

Läs mer
SellPower medverkar i Solar Magasin
2021-11-24

I det nya numret av Solar Sveriges kundtidning "Solar Magasin" kan du läsa om SellPowers samarbete med Solar Sverige gällande solceller och energiförvaring.

Vi på SellPower har haft ett bra samarbete med Solar Sverige gällande batterier för säkerhetsprodukter under många år. I samband med att Solar valde att fokusera på hållbar energi behövde de en kompetent partner som kunde leverera kompletta system och som erbjuder klimatneutrala solcellspaneler som tillverkas i Europa.

Vi är otroligt glada och stolta att Solar valde att fördjupa samarbetet med oss och hjälper dem nu med dimensionering, leverans och support av solceller, energiförvaring och montagesystem.

Har du inte fått ett exemplar av Solar Magasin så kan du läsa mer om vårt samarbete i den digitala versionen: https://www.solar.se/solarmagasin/2021-sm2/sellpower/

Läs mer
SellPower Talks: En inblick i elbilsladdning
2021-10-27

SellPower Talks är en serie av filmer där våra produktspecialister ger er som kunder tips och förklarar fördelarna med våra produkter.

Idag pratar vår VD Martin Lindgren om elbilsladdning och ger er en snabb inblick i vårt sortiment och vår konceptförsäljning där vi kombinerar laddstationer och energiförvaring.

Läs mer
Vad man bör tänka på vid montage av solcellspaneler
2021-09-22

SellPower Talks är en serie av filmer där våra produktspecialister ger er som kunder tips och förklarar fördelarna med våra produkter.

I detta avsnitt går vår projektör Simon Gullberg igenom vad man bör tänka på gällande montage av solcellspaneler och förklarar fördelarna med våra montagesystem från FixNordic.

Läs mer
Hur DioptoSun sänker kostnaderna för stöldskydd av en solcellsanläggning
2021-08-25

SellPower Talks är en serie av filmer där våra produktspecialister ger er som kunder tips och förklarar fördelarna med våra produkter.

I denna filmen förklarar Andreas Ekberg hur vårt nya solcellslarm DioptoSun hjälper kunderna att sänka sina kostnader för stöldskydd av solcellsanläggningen.

Vi kommer att lägga ut filmer löpande under sommaren och hösten, så håll utkik på Youtube, sociala medier och i vårt nyhetsflöde om du vill veta mer om våra produkter!

Läs mer
Nu släpps nästa film från SellPower Talks!
2021-06-17

SellPower Talks är en serie av filmer där våra produktspecialister ger er som kunder tips och förklarar fördelarna med våra produkter.

I denna filmen förklarar vår produktchef Erik Humlén-Kirbe skillnaden mellan standardpaneler och Glas/Glas panelerna från SoliTek.

Vi kommer att lägga ut filmer löpande under sommaren och hösten, så håll utkik på Youtube, sociala medier och i vårt nyhetsflöde om du vill veta mer om våra produkter!

Läs mer
Premiär för SellPower Talks!
2021-06-03

Nu släpps den första filmen i vår SellPower Talks serie på Youtube.

SellPower Talks är en serie av filmer där våra produktspecialister ger er som kunder tips och förklarar fördelarna med våra produkter.

I den första filmen pratar Andreas Ekberg, som är produktchef för batterier, om litiumbatterier i stort och om vårt Epsilonbatteri från Super-B.
Vi kommer att lägga ut filmer löpande under sommaren och hösten, så håll utkik på Youtube, sociala medier och i vårt nyhetsflöde om du vill veta mer om våra produkter!

Läs mer
Larmat & Klart med SellPowers Solcellslarm!
2021-04-21

Förra veckan var vi och besökte en nyinstallerad markanläggning på Österlen.

Lantbrukaren som har köpt anläggningen valde att stöldskydda sin anläggning med SellPowers nya solcellslarm. Vår partner Elspecialisterna i Eslöv stod för installationen av anläggningen och var mycket nöjda med installationen.

”Kunden hade fått ett krav på inhägnad för stöldskydd av anläggningen från försäkringsbolaget. Vi insåg att det skulle bli en dyr lösning för kunden och tog kontakt med SellPower som hade lösningen med solcellslarmet till en bråkdel av kostnaden jämfört med stängsel. Efter kontroll med försäkringsbolaget fick vi en bekräftelse på att systemet var en godkänd lösning och att det inte fanns ytterligare krav på stöldskydd. Installationen gick smidigt. Vi har larmat 300 paneler och installationen tog en dag för två personer totalt.”

- Patrick Wendel, Elspecialisterna i Eslöv AB

Har du en markanläggning och vill slippa dyra kostnader för inhägnad eller vill du veta mer om vårt solcellslarm så är du välkommen att kontakta oss på SellPower Nordic AB

Läs mer
SCIP-Databasen
2020-12-03

Den 5 januari 2021 införs Avfallsdirektivet 2008/98/EG. I samband med att det nya direktivet införs ställer den Europeiska kemikaliemyndigheten, Echa, krav på rapportering av förekomst av särskilt farliga ämnen till den så kallade SCIP-databasen. SCIP är en förkortning av Substances of Concern In articles, as such or in complex objects (Products).

Alla företag som säljer en vara vidare till andra företag är rapporteringsskyldiga enligt reglerna som införts i svensk lagstiftning genom Kemikalieinspektionens föreskrifter (KIFS 2017:7).

Varje tillverkare, importör eller distributör av en vara som släpps ut på marknaden i EU/EES och som innehåller ett särskilt farligt ämne på kandidatförteckningen i Reach i en halt av mer än 0,1 viktprocent måste lämna information till SCIP-databasen hos Echa.

Informationen finns därmed tillgänglig under varornas hela livscykel inklusive i avfallsledet.

SellPower Nordic AB kommer under de närmaste dagarna att skicka ut information och instruktioner gällande SCIP-databasen till samtliga kunder.

Är du kund till oss och saknar vårt mail med information? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Läs mer
Ny installation på kommersiell fastighet i Göteborg!
2020-10-07

Nu är vår partner Din Elkontakt i Kungälv AB klara med installation av solcellsanläggning på totalt 104,16 kWp på en kommersiell fastighet i Göteborg.

Anläggningen bygger på JUALS unika infästningssystem för papptak och Solitek's standard 310Wp paneler med 20 års produktgaranti. JUAL-systemet är godkänt av Nordiska Täthetsgarantier vilket ger infästningen samma garantitid som kundens tak. Systemet fästs i underliggande konstruktion vilket gör att kunden får en korrekt snö & vindlastberäkning från skensystem ner till underliggande konstruktion. Kunden har gjort en säker investering och är garanterad leverans av hållbar energi i minst 20 år framöver!

Kolla in vår film där du kan följa installationen från start till färdig anläggning:


Läs mer
Arcona Najad Yacht AB väljer strömförsörjning från SellPower!
2020-06-24

Efter en intensiv vår med framtagande av ritningsunderlag för kundspecifika strömförsörjningslösningar har vi nu nöjet att välkomna Arcona Najad Yacht AB som ny samarbetspartner.  

Systemen kommer bland annat innehålla litiumbatterier från Super-B, samt laddare, inverters, paneler och utrustning för DC-distribution från TBS Electronics. Allt med största focus på användarvänlighet och driftsäkerhet.

- Vi är otroligt glada och stolta över att vi fått förtroendet att leverera strömförsörjning till Arcona Najad. Nu ser vi fram emot ett långvarigt och spännande samarbete där vi tillsammans utvecklar innovativa och driftsäkra system för framtidens båtägare, säger Martin Lindgren, VD SellPower Nordic AB.

Läs mer
SellPower introducerar unikt stöldlarm för solceller!
2020-05-07

Just nu ökar antalet solcellsinstallationer explosionsartat i Sverige och både företag och privatpersoner ser fördelarna med att investera i solceller.

På SellPower har vi sett att anläggningarna tenderar att bli större och att andelen kunder som väljer att installera solcellsanläggningen på marken ökar. En markmonterad anläggning kan ge kunden många fördelar men risken för stöld ökar avsevärt då panelerna blir mer lättillgängliga. Det har tidigare gjorts försök att förhindra stölder genom stängsel men trots det har det förekommit flertalet stölder på solcellsparker runt om i Sverige.

SellPower ser ett ökat behov av att stöldsäkra solcellerna och introducerar nu ett unikt solcellslarm för både markmonterade och takmonterade solceller.

DioptoSUN är ett larm som bygger på en fiberkabel som förs igenom panelerna. Fiberkabeln kopplas sedan till en detektor som i sin tur kopplas till ett befintligt inbrottslarm.  När fiberkabeln kapas löser detektorn ut och larmet går. DioptoSUN finns i färdiga paket för 15-150 st paneler men kan även offereras separat till större anläggningar.

Mer information kommer snart att finnas på hemsidan, men ni är redan nu välkomna att kontakta oss om ni önskar offert på larm till er solcellsanläggning.

Exempel på installation
Läs mer
TBS shunt med blåtandsanslutning
2019-12-23

Nu kan du se batteristatus direkt i din mobil eller surfplatta!

TBS shunt med blåtandsanslutning ger dig möjlighet att se batteristatus på både bly- och litiumbatterier i din bil, båt eller sommarstuga. Shunten är lättinstallerad och appen för batteritankmätning finns för både iPhone och Android-telefoner.

Vi har nu startat försäljningen och produkten kommer att finnas tillgänglig hos våra återförsäljare under februari månad. Följ länken nedan för att läsa mer om TBS shunt: TBS shunt med blåtandsdongel

Läs mer
Bra tips för dig som funderar på litiumbatterier i båten!
2019-04-15

Idag medverkade en av våra installatörer i ett repotage om litiumbatterier på hamnen.se.

Följ länken nedan för att se hela reportaget och få tips på vad du behöver tänka på när du byter dina blybatterier mot litium!


Läs mer
SellPower Nordic AB exklusiv distributör för Jual Solar i Sverige!
2019-03-12

Sedan den första januari 2019 är SellPower exklusiv partner för takkonsolföretaget JUAL SOLAR A/S.

Danska JUAL SOLAR är tillverkare av en unik takkonsol för infästning av solceller på papptak. Takkonsolen fästs i undertaket och innefattas av täthetsgarantin för papptak.  

-Jual Solar har en helt unik lösning av högsta kvalitet vilket passar bra in i vårt sortiment av högkvalitativa produkter inom solenergi och energiförvaring. Många av våra kollegor inom solenergibranschen har länge tvekat till att utföra installationer på papptak på grund av risken för läckage. Nu ser vi fram emot att hjälpa kunderna och branschkollegor att hitta ett nytt, innovativt och säkert sätt att montera solceller på papptak, säger Erik Humlén Kirbe, Produktchef Solenergi SellPower Nordic AB.

-Vi ser fram emot vårt samarbete med SellPower Nordic AB på den Svenska marknaden. SellPower har ett brett kontaktnät, hög teknisk kompetens och är vana vid att marknadsföra kvalitetsprodukter på en konkurrensutsatt marknad, säger Kasper Kåre Andersen Verkställande direktör JUAL SOLAR A/S.

JUAL SOLAR A/S är en del av JUAL GROUP som är ett anrikt företag inom taktillbehör. JUAL GROUP har sitt säte i Danmark och har tillverkning både i Danmark och i egen fabrik i Kina.

Läs mer
SellPower Nordic AB distributör för TBS Electronics i Sverige!
2019-03-08

Från och med den första Mars 2019 är SellPower Nordic AB distributör för TBS Electronics på den svenska marknaden.

TBS Electronics är en holländsk producent av kraftelektronik som är känd för hög driftssäkerhet, robust design och enastående kvalitet. Sortimentet erbjuder allt från säkringshållare och smart batteriövervakning till kombinerade laddare och inverters.

- TBS Electronics är ett anrikt företag med stort fokus på kvalitet och driftssäkerhet. Vi har följt TBS Electronics under många år och sett sortimentet växa fram. Vi ser en mycket stor potential för TBS Electronics produkter både på den marina och mobila marknaden. Med TBS Electronics produkter kommer vi nu kunna erbjuda ett förstklassigt sortiment av strömförsörjning till våra kunder inom mobil och marina marknadssegmenten, säger Martin Lindgren VD på SellPower Nordic AB.

- We as TBS Electronics BV, The Netherlands, are very happy to have signed a long term agreement with SellPower Nordic AB for the distribution of our products in Sweden. TBS has more than 25 years of experience in the field of battery focused power conversion equipment, instrumentation and protection products. Our complete product portfolio will be available through SellPower and we are always focused on a continuous release of new products. We are looking forward to an excellent business relationship with SellPower! - Daniel SchoutenGeneral ManagerTBS Electronics BV

Läs mer
SellPower Nordic AB exklusiv distributör för MASE GENERATORS i Sverige!
2019-03-06

Från och med den första Mars 2019 är SellPower Nordic AB exklusiv distributör för generatortillverkaren MASE GENERATORS på den svenska marknaden.

Med en tillverkning på över 6000 generatorer per år är MASE GENERATORS är en av Europas främsta tillverkare av generatorer för marina, mobila och industriella applikationer. Företaget har över 30 års branscherfarenhet och har under åren levererat generatorer till europeiska båtproducenter som Feretti, ABSOLUTE, Cantieri di Sarnico och Colombo.

- MASE GENERATORS erbjuder ett sortiment i en klass för sig. Vi på SellPower har fått möjligheten att representera MASE inom alla deras marknadssegment på den svenska marknaden och kan därmed erbjuda våra kunder generatorer med effekter från 1,6 kVA upp till 1 600 kVA. Vi kommer även att erbjuda service och support genom vårt partnernätverk på den svenska marknaden och på så sätt vara en del av MASE GENERATORS globala servicenätverk. Vi är stolta över att få representera MASE och ser stora möjligheter i att kunna erbjuda våra kunder ett mer komplett sortiment än vad vi tidigare kunnat, säger Martin Lindgren VD på SellPower Nordic AB.

Kontaktperson: Martin Lindgren Tel: 0709-586322 Mail: martin@sellpower.se

Läs mer
SellPower Nordic AB exklusiv distributör för CRISTEC i Sverige!
2019-03-01

Från och med den första Mars 2019 är SellPower Nordic AB exklusiv distributör för batteriladdarföretaget CRISTEC på den svenska marknaden.

CRISTEC är en anrik tillverkare av batteriladdare, DC/DC omvandlare, batteritankmätare och batteriisolatorer för marina och mobila applikationer. Företaget är baserat i Quimper i franska Bretagne och är känt för sin höga kvalitet och sitt globala servicenätverk. CRISTEC har sedan många år varit huvudleverantör till båtproducenter BAVARIA, BENETEAU, LAGOON, JEANNEAU, DUFOUR mfl.

- CRISTEC har en fantastisk kvalitet som bottnar i ett extremt produktfokus. Cristec har valt att koncentrera all sin utveckling på produkter inom batteriladdning. Sortimentet erbjuder en flexibilitet och en bredd som passar mycket bra in i vår produktportfölj av strömförsörjningsprodukter för den mobila, marina och industriella marknaden. CRISTEC har bland annat fläktlösa laddare upp till 40A, vilket jag ser fram emot att pressentara för båtbyggarna och återförsäljarna under Allt för sjön, säger Martin Lindgren VD på SellPower Nordic AB.

Läs mer
SellPower medverkar i Fritidsmagasinet Caravan!
2019-02-28

I det senaste numret av Fritidsmagasinet Caravan fick vi nöjet att bidra med kunskap, tips och råd kring litiumbatterier och vad som är bra att tänka på inför ditt köp.

Läs mer
Vi ses på Allt för sjön!
2019-02-28

Imorgon öppnar Allt för sjön på Älvsjömässan

Vi finns hos Thermoprodukter i Monter C12:11 där vi visar våra populära Epsilonbatterier samt nyheter inom smarta laddare, batteriövervakning och inverters.

Varmt välkomna!

Läs mer
Båtmässan 2019
2019-02-02

På Lördag startar Båtmässan Göteborg. Vi finns på plats för att berätta om fördelarna med att använda Litiumbatterier i båten. Möt oss i montern hos Erlandsons brygga i tillbehörshallen.

Vi ses 2-10 feb!

Läs mer
Möt oss på eCarExpo 2018
2018-11-21

Den 30 nov till den 2 dec är det elbilsmässa på svenskamässan i Göteborg.

Välkommen att besöka oss i vår monter. Vi berättar gärna för dig hur våra ladd stationer fungerar.

Vi hjälper dig självklart med att räkna på projekt oavsett om det gäller till ditt hem, bostadsrättsförening eller arbetsplats.

Här hittar du mässan www.ecarexpo.se

Välkomna!

Läs mer
Möt oss på Skydd 2018
2018-10-04

SellPower hälsar dig välkommen att besöka vår monter under

Sydds mässan i Älvsjö. Där visar vi inte bara upp vår nya Litiumserie SPLi

utan också våra andra batterier som bland annat Super-B och våra ladd-stationer m.m.

Det kommer att bli ett roligt kalas, kom i med dina frågor eller bara för att mötas.

Läs mer
SellPower kommer med egna litiumbatterier!
2018-10-04

SPLi heter vår egna serie med litium-järnfosfat batterier.

Dessa batterier lämpar sig lika bra i standby eller traktionära applikationer.

Batteriet har en låg självurladdning och en lång livslängd. Med ett inbyggt skydd

för över och underladdning kan man känna sig säker. Läs mer under SellPower

litiumbatterier SPLi.

Läs mer
Allt för sjön, Älvsjömässan 3-11 mars, 2018
2018-02-28

Då var det dags för båtmässan Allt för sjön på Älvsjömässan i Stockholm den 3-11 mars.Vi finns i monter C10:03.

Öppettider:Måndag - fredag 10-19 | Lördag - söndag 10-18. Välkomna
Läs mer
SellPower lanserar unik värmefärg!
2018-01-29

Vi på SellPower har under lång tid letat efter ett alternativ till solvärme och direktverkande el. Målsättningen var att hitta en produkt som kombinerar komfort, ekonomi och estetik, och som adderar värme på ett innovativt sätt till våra koncept inom solel och energiförvaring.

Genom vårt samarbete med EcoVolt på Irland kan vi nu erbjuda en revolutionerande produkt som erbjuder oändliga möjligheter och ett helt nytt sätt att installera ett smart värmesystem i din bostad.

Med JouleTherms värmegenererande färg förvandlar du din innervägg till ett element!

 • Systemet bygger på en unik carbonfärg och matas via en transformator med 24V. Transformatorn kan antingen matas av nätet eller av solpaneler och har en termostat som reglerar värmen i varje rum.
 • Färgen kan antingen appliceras på befintlig gipsvägg eller köpas värdigmonterad på gipsskiva.
 • Färgen kan sedan spacklas och målas över i önskad kulör. Snyggt, komfortabelt men framförallt energieffektivt.

Läs mer om våra smarta värmekoncept!

Läs mer
Hur ansöker man för att få bidrag till installation av laddstation?
2018-01-10

Ansökan

Ansökningsverktyget öppnar den 1 februari 2018. Länken till ansökningsverktyget kommer då att finnas tillgänglig på naturvårdsverket.se. Ansökan ska göras efter att laddpunkten installerats, dock senast sex månader efter att installationsarbetet har slutförts.  

Täcker upp till hälften av kostnaderna

Bidraget träder i kraft 1 februari 2018 och gäller laddpunkter som installeras efter 1 januari 2018. Bidraget täcker 50 procent av kostnaderna för installation av själva utrustningen och framdragning av el. För att kunna söka bidrag måste den sökande äga eller ha nyttjanderätt på fastigheten där laddpunkten installeras. Mer information finns i förordningen, som träder i kraft den 1 februari 2018. 

Läs mer
Ladda-hemma-stöd införs från 1:a februari 2018.
2017-12-19

Det nya ladda-hemma-stödet träder i kraft första februari nästa år, men gäller för laddare som installerats från och med årsskiftet. Med stödet kan privatpersoner få bidrag för upp till hälften av kostnaden för själva laddpunkten och indragningen av el. Man kan som mest få tiotusen kronor per fastighet. Isabella Lövin tror att stödet kan påverka bilägare i rätt riktning. Läs mer

Läs mer
Stort intresse på eCarexpo i Göteborg och Stockholm
2017-11-27

Att intresset är stort vad det gäller elbilar kunde man konstatera på eCarexpo.

Det var många som frågade hur dom skulle kunna göra för att möta upp efterfrågan på

laddstationer på arbetsplatsen eller i bostadsrättsföreningen.

Naturligtvis var det många som ville veta även utbudet vad det gällde för privatpersoner i t.ex. villan.

 

Har du frågor? Kontakta oss gärna.

 

Läs mer
eCarexpo Stockholm 17-19 nov
2017-11-06

Välkommen att se vad vi har att erbjuda vad det gäller laddstationer och laddkablar på eCarexpo i Stockholm.

Nackastrandsmässan i Stockholm Fredag den 17 november 11.00 – 17.00. OBS: Fredag endast öppet för inbjudna och företag. Lördag den 18 november  09.00 – 17.00 Söndag den 19 november 10.00 – 17.00

Läs mer
eCarexpo Göteborg 10-12 nov
2017-11-06

Välkommen att se vad vi har att erbjuda vad det gäller laddstationer och laddkablar på eCarexpo,

Eriksbergshallen i Göteborg Fredag den 10 november 11.00 – 17.00. OBS: Fredag endast öppet för inbjudna och företag. Lördag den 11 november  09.00 – 17.00 Söndag den 12 november 10.00 – 17.00.

Läs mer
Laddstationer finns att köpa i butik
2017-10-18

Nu finns det möjlighet att köpa laddstationer i butik. Battsam i Karlskrona, www.battsam.se, är en av våra samarbetspartners som tagit in laddstationerna i sin butik för exponering och försäljning. Är ni intresserade av laddstationer i er butik. Hör av er till oss så ska vi hjälpa er att komma igång. 

Läs mer
Bravida i Göteborg väljer laddstationer från SellPower!
2017-09-06

Bravida i Göteborg har under sommaren valt att installera nio stycken laddstationer i anslutning till deras kontor i Mölndal. Laddstationerna är av SellPowers Basic serie och används för att ladda företagets servicebilar samt för Bravidas besökare.

Bravida har ett uttalat mål att utöka antalet elbilar i företagets fordonspark och valde SellPowers laddstationer med användarvänlighet, kvalitet och installationsförfarande i åtanke. Bravida har efter installationen även valt att ansluta sig till SellPower som installationspartner och kommer i framtiden att sälja, installera och serva våra laddstationer.

Vi på SellPower är stolta över det förtroende vi fått av Bravida och önskar dem varmt välkomna som ny samarbetspartner!

Läs mer
Sellpower söker säljare
2017-08-25

Är du redo för ett steg i karriären. Nu ligger annonsen ute där vi söker en säljare till vårt Göteborgskontor. Välkommen att söka

Läs mer
Öppet varv Ellös, Orust 25-27 augusti
2017-08-25

Välkomna till Öppet varv, Ellös på Orust. Fri entré och fri parkering. Öppnar kl 10. Sellpower finns där och visar bl a elverk, laddare, laddstationer, laddkablar, bly och lithium batterier

Läs mer
Marstrands Boatshow - västkustens största flytande båtmässa
2017-08-25

Sellpower ställer ut på Marstrands Boatshow 25-27 augusti. Fri entre och fri parkering.Välkomna!

https://marstrandboatshow.se/

Läs mer
Uppdaterad hemsida
2017-07-11

Nu har vi uppdaterat vår hemsida med ny information gällande litiumbatterier, solenergi, energilagring och laddstationer.

Vi kan nu erbjuda ett brett sortiment av dessa produkter och kan hjälpa er med dimensionering och förberedande tankar inför installation av solceller eller laddstationer.

Kontakta oss om du har frågor så hjälper vi dig: Tel: 031-7618580 eller info@sellpower.se

Glad sommar önskar SellPower!

Läs mer
Elfack 9-12 maj
2017-04-04

Nu laddar vi batterierna och ser fram emot Elfack på Svenska mässan i Göteborg den 9-12 maj. Välkommen att besöka oss i monter G06:09.

För kostnadsfritt entrékort och öppettider, klicka nedan.

Läs mer
SellPower ställer ut på Allt för sjön!
2017-03-04

Nu går startskottet för årets båtmässa i Stockholm.

SellPower finns på plats och ställer ut allt från marin strömförsörjning till energiförvaringssystem och laddstationer för el och hybridbilar.

Vi finns i monter C10:03. 

Varmt välkommen!

Läs mer
Alla nya hus förberedda för elbilsladdning.
2017-03-02

Trendspaning. I San Fransico är det på gång att alla nya hus ska vara förberedda för att ladda elbilar. Känner du att du vill hänga på och skaffa laddning för din el/hybrid bil hemma eller på kontoret. Vi kan hjälpa dig med både rätt produkt och rätt installation. Läs mer om San Franciso och deras planer nedan.

Läs mer
Solenergi billigaste energikällan!
2017-02-01

För första gången är sol och vindkraft billigare än gas och olja. Från att ha varit ett sätt att rädda jordens klimat blir förnybara energikällor en lönsam affärsmodell. Över hela världen hämtar allt fler sin energi från billiga solpaneler och alltmer effektiva vindkraftverk. Missade du Dokument Utifrån programmet så finns det att se här:

Läs mer
Ladda elbilen hemma – så minskar du risken för brand
2017-01-23

Här kan ni läsa om hur viktigt det är att man laddar sin el/hybridbil i hemmet via laddbox som är installerad av elektriker.

Läs mer
Skyddsmässan 2016
2016-11-25

Sellpower tackar alla som besökte oss i montern på Skyddsmässan 25-27 oktober på Älvsjömässan i Stockholm.

Läs mer
Söker du nya utmaningar?
2016-05-12

Vi behöver förstärka vårt säljteam

Sellpower Nordic AB är ett företag på offensiven. Idag levererar vi strömförsörjning till kunder inom industri, marin, fordons- och energibranschen. Vi har en mycket hög servicegrad och högt tempo och det är därför viktigt att du gillar att arbeta i mindre organisationer, samt att du motiveras av att vara med att utveckla företaget vidare. Vi står också inför en spännande utmaning med många nya produkter. Vi ser gärna att vår nya kollega har följande kvalifikationer:

 • Målmedvetenhet
 • Självgående
 • Affärsinriktad
 • Service minded
 • Stresstålig

Du som söker bör vara en entreprenör ut i fingerspetsarna, tycka om kundkontakt och ha erfarenhet av företagsförsäljning sedan tidigare. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat med teknisk försäljning mot IT eller telekombranschen. Vi förutsätter att du känner dig bekväm med att arbeta med Microsoft Office programmen samt att du har lätt för att kommunicera på engelska. Vi erbjuder dig ett fritt arbete med goda utvecklingsmöjligheter, en fast ersättning samt flertalet övriga förmåner. Skicka in din ansökan till maria@sellpower.se och märk mailet med ”Säljare”.

Vi kommer att göra urval och intervjuer löpande. 

Välkommen med din ansökan.

Kontakta Andreas Ekberg om du har frågor om tjänsten. Tel 031-761 85 80

Läs mer
Sellpower Nordic AB årets distributör för Whisperpower
2015-12-02

Den 16 november i samband med tillbehörsmässan Mets i Holland blev SellPower Nordic AB utsedda till årets distributör, 2015 av leverantören Whisperpower. I Whisperpower’s sortiment finns bl a elverk, laddare, generatorer och omvandlare mm för marin, fordon och industri.

Läs mer
Öppna varv
2015-07-31

Den 21-23 augusti är det åter dags för Öppna varv, Henån, Orust.

Sellpower kommer att finnas där för att träffa er och visa produkter från WhisperPower, Super-B mfl.

Öppetider fredag-lördag 10-18 och söndag 10-16. Fri entré och fri parkering. Välkomna!

Läs mer
Båtmässan Göteborg
2015-01-19

Passa på att besöka oss på Båtmässan i Göteborg 31 januari till 8 februari. Vi kommer att finnas på plats en hel del av dagarna i  monter G09:02 hos Viking Yachting.

Det finns möjlighet till flera fina erbjudanden i montern. Välkomna!

Öppetider:

lördag – söndag 31 jan – 1 feb 10.00-18.00

måndag- torsdag 2 feb – 5 feb 12.00-20.00

fredag – söndag 6 feb – 8 feb 10.00-18.00

Läs mer
Sellpower ställer ut på Skydd i Stockholm
2014-09-18

Här kan du fixa biljetten för att komma in.

SKYDD-mässans öppettider:

Tisdag    14 oktober 09.00-17.00

Onsdag  15 oktober 09.00-17.00

Torsdag 16 oktober 09.00-17.00

Fri entré och kostnadsfria seminarier

Välkomna att träffa oss i monter A09:01

Läs mer
Årets distributör
2013-01-14

Vi är mycket glada för att ha blivit utsedda till årets distributör hos WhisperPower 2012 på en global marknad. Motiveringen lyder ” Trots en krympande marknad med båttillverkare har SellPower framgångsrikt lyckats med att hitta nya samarbetspartners inom andra segment. Sellpowers breda produktportfölj har gjort det lättare att komma in på områden där man inte varit tidigare. Företaget startade med en säljstyrka på två personer 2010 och har nu utökats med ytterligare två personer. Med det produktsortiment som nu finns från WhisperPower kommer SellPower att utmana de andra stora systemdistributörerna i Sverige.”

Vi vill med detta önska er en god fortsättning på det nya året!

Läs mer
Lithium-Järnfosfatbatterier
2012-02-03

Ny batteriagentur!

Nu lanserar vi en ny serie av Lithium-Järnfosfatbatterier på den Svenska marknaden. Super-B är en av Europas främsta tillverkare av Lithium-Ion batterier. Super-B batterier bygger på en unik teknologi i så väl celler som kontrollelektronik vilket resulterar i god användarvänlighet och extremt goda egenskaper gällande vikt, starteffekter och livslängd.

Sortimentet består av en energiserie och en startserie. Energiserien är specifikt framtagen för marin och fordonsbranschen och erbjuder ett unikt energivärde i förhållande till vikt.

Startserien är framtagen med fokus på höga startströmmar och har lagt grunden till en helt ny standard för start av MC, ATV och snöskotrar på den europeiska marknaden. Besök oss i Viking Yachtings monter F04:35 på Båtmässan i Göteborg eller kontakta oss för mer information och priser.

Läs mer
W-TG 3000
2010-12-23

W-TG 3000

Nu finns vårt nya portabla dieseldrivna elverk med 3 kW kraft för leverans.

WhisperPower har utvecklat ett kompakt luftkylt elverk för den mobila och landbaserade marknaden. Med integrerad bränsletank, startbatteri, automatisk luftning, säkringar på DC och AC samt extra kraftigt avgassystem ges möjligheten att utvinna upp till 3kW var som helst när som helst.

Med ett otroligt bra pris på 18 000 SEK inklusive moms är detta elverk en helt ny produkt i WhisperPowers breda sortiment. Då det även klarar CE kraven 2000/14/CE för drift i publika områden gör det att installatörsföretag inom bygg och entreprenad får ett dieseldrivet elverk som extra trygghet. Kontakta oss på info@sellpower.se för mer information.

Läs mer
GV4 Basic
2010-12-23

WhisperPower GV4 Basic Variabelt varvtals teknik (V.S.T)

WhisperPower har under de senaste åren utvecklat den nya teknikens elverk med variabelt varvtals reglering. Med en kraft på 3,5kW och i otroligt kompakt format ges möjligheten till att få framtidens elverk till sin båt eller fordon. Med ett variabelt varvtal mellan 2400 – 3600 rpm blir verkningsgraden optimal mot konsumtionen av kraft. Med den höga verkningsgraden blir bränsleförbrukningen minimal och genom detta även utsläppen. WhisperPower fortsätter att utveckla framtidens elverk för ett bättre klimat och GV4 Basic är den första produkten i en stor serie som kommer under våren 2011. Kontakta oss på info@sellpower.se för mer information.

Läs mer
Första elverken levererade
2010-10-20

”Vi känner oss väldigt trygga med vårt nya elverk och efter SellPowers besiktning av systemet så vet vi att installationen är utförd på ett 110% korrekt sätt” säger en nöjd båtägare. Funderar ni på en elverksinstallation eller batterilösning så är det bara att ringa oss 031-761 85 80 eller maila oss på info@sellpower.se. Ett högkvalitativt elverk till ett riktigt bra pris kan erbjudas.

Läs mer