Nyheter

Bra tips för dig som funderar på litiumbatterier i båten!
2019-04-15

Idag medverkade en av våra installatörer i ett repotage om litiumbatterier på hamnen.se.

Följ länken nedan för att se hela reportaget och få tips på vad du behöver tänka på när du byter dina blybatterier mot litium!


Läs mer
SellPower Nordic AB exklusiv distributör för Jual Solar i Sverige!
2019-03-12

Sedan den första januari 2019 är SellPower exklusiv partner för takkonsolföretaget JUAL SOLAR A/S.

Danska JUAL SOLAR är tillverkare av en unik takkonsol för infästning av solceller på papptak. Takkonsolen fästs i undertaket och innefattas av täthetsgarantin för papptak.  

-Jual Solar har en helt unik lösning av högsta kvalitet vilket passar bra in i vårt sortiment av högkvalitativa produkter inom solenergi och energiförvaring. Många av våra kollegor inom solenergibranschen har länge tvekat till att utföra installationer på papptak på grund av risken för läckage. Nu ser vi fram emot att hjälpa kunderna och branschkollegor att hitta ett nytt, innovativt och säkert sätt att montera solceller på papptak, säger Erik Humlén Kirbe, Produktchef Solenergi SellPower Nordic AB.

-Vi ser fram emot vårt samarbete med SellPower Nordic AB på den Svenska marknaden. SellPower har ett brett kontaktnät, hög teknisk kompetens och är vana vid att marknadsföra kvalitetsprodukter på en konkurrensutsatt marknad, säger Kasper Kåre Andersen Verkställande direktör JUAL SOLAR A/S.

JUAL SOLAR A/S är en del av JUAL GROUP som är ett anrikt företag inom taktillbehör. JUAL GROUP har sitt säte i Danmark och har tillverkning både i Danmark och i egen fabrik i Kina.

Läs mer
SellPower Nordic AB distributör för TBS Electronics i Sverige!
2019-03-08

Från och med den första Mars 2019 är SellPower Nordic AB distributör för TBS Electronics på den svenska marknaden.

TBS Electronics är en holländsk producent av kraftelektronik som är känd för hög driftssäkerhet, robust design och enastående kvalitet. Sortimentet erbjuder allt från säkringshållare och smart batteriövervakning till kombinerade laddare och inverters.

- TBS Electronics är ett anrikt företag med stort fokus på kvalitet och driftssäkerhet. Vi har följt TBS Electronics under många år och sett sortimentet växa fram. Vi ser en mycket stor potential för TBS Electronics produkter både på den marina och mobila marknaden. Med TBS Electronics produkter kommer vi nu kunna erbjuda ett förstklassigt sortiment av strömförsörjning till våra kunder inom mobil och marina marknadssegmenten, säger Martin Lindgren VD på SellPower Nordic AB.

- We as TBS Electronics BV, The Netherlands, are very happy to have signed a long term agreement with SellPower Nordic AB for the distribution of our products in Sweden. TBS has more than 25 years of experience in the field of battery focused power conversion equipment, instrumentation and protection products. Our complete product portfolio will be available through SellPower and we are always focused on a continuous release of new products. We are looking forward to an excellent business relationship with SellPower! - Daniel SchoutenGeneral ManagerTBS Electronics BV

Läs mer
SellPower Nordic AB exklusiv distributör för MASE GENERATORS i Sverige!
2019-03-06

Från och med den första Mars 2019 är SellPower Nordic AB exklusiv distributör för generatortillverkaren MASE GENERATORS på den svenska marknaden.

Med en tillverkning på över 6000 generatorer per år är MASE GENERATORS är en av Europas främsta tillverkare av generatorer för marina, mobila och industriella applikationer. Företaget har över 30 års branscherfarenhet och har under åren levererat generatorer till europeiska båtproducenter som Feretti, ABSOLUTE, Cantieri di Sarnico och Colombo.

- MASE GENERATORS erbjuder ett sortiment i en klass för sig. Vi på SellPower har fått möjligheten att representera MASE inom alla deras marknadssegment på den svenska marknaden och kan därmed erbjuda våra kunder generatorer med effekter från 1,6 kVA upp till 1 600 kVA. Vi kommer även att erbjuda service och support genom vårt partnernätverk på den svenska marknaden och på så sätt vara en del av MASE GENERATORS globala servicenätverk. Vi är stolta över att få representera MASE och ser stora möjligheter i att kunna erbjuda våra kunder ett mer komplett sortiment än vad vi tidigare kunnat, säger Martin Lindgren VD på SellPower Nordic AB.

Kontaktperson: Martin Lindgren Tel: 0709-586322 Mail: martin@sellpower.se

Läs mer
SellPower Nordic AB exklusiv distributör för CRISTEC i Sverige!
2019-03-01

Från och med den första Mars 2019 är SellPower Nordic AB exklusiv distributör för batteriladdarföretaget CRISTEC på den svenska marknaden.

CRISTEC är en anrik tillverkare av batteriladdare, DC/DC omvandlare, batteritankmätare och batteriisolatorer för marina och mobila applikationer. Företaget är baserat i Quimper i franska Bretagne och är känt för sin höga kvalitet och sitt globala servicenätverk. CRISTEC har sedan många år varit huvudleverantör till båtproducenter BAVARIA, BENETEAU, LAGOON, JEANNEAU, DUFOUR mfl.

- CRISTEC har en fantastisk kvalitet som bottnar i ett extremt produktfokus. Cristec har valt att koncentrera all sin utveckling på produkter inom batteriladdning. Sortimentet erbjuder en flexibilitet och en bredd som passar mycket bra in i vår produktportfölj av strömförsörjningsprodukter för den mobila, marina och industriella marknaden. CRISTEC har bland annat fläktlösa laddare upp till 40A, vilket jag ser fram emot att pressentara för båtbyggarna och återförsäljarna under Allt för sjön, säger Martin Lindgren VD på SellPower Nordic AB.

Läs mer
SellPower medverkar i Fritidsmagasinet Caravan!
2019-02-28

I det senaste numret av Fritidsmagasinet Caravan fick vi nöjet att bidra med kunskap, tips och råd kring litiumbatterier och vad som är bra att tänka på inför ditt köp.

Läs mer
Vi ses på Allt för sjön!
2019-02-28

Imorgon öppnar Allt för sjön på Älvsjömässan

Vi finns hos Thermoprodukter i Monter C12:11 där vi visar våra populära Epsilonbatterier samt nyheter inom smarta laddare, batteriövervakning och inverters.

Varmt välkomna!

Läs mer
Båtmässan 2019
2019-02-02

På Lördag startar Båtmässan Göteborg. Vi finns på plats för att berätta om fördelarna med att

använda Litiumbatterier i båten. Möt oss i montern hos Erlandsons brygga i tillbehörshallen.

Vi ses 2-10 feb!

Läs mer
Möt oss på eCarExpo 2018
2018-11-21

Den 30 nov till den 2 dec är det elbilsmässa på svenskamässan i Göteborg.

Välkommen att besöka oss i vår monter. Vi berättar gärna för dig hur våra ladd stationer fungerar.

Vi hjälper dig självklart med att räkna på projekt oavsett om det gäller till ditt hem, bostadsrättsförening eller arbetsplats.

Här hittar du mässan www.ecarexpo.se

Välkomna!

Läs mer
Möt oss på Skydd 2018
2018-10-04

SellPower hälsar dig välkommen att besöka vår monter under

Sydds mässan i Älvsjö. Där visar vi inte bara upp vår nya Litiumserie SPLi

utan också våra andra batterier som bland annat Super-B och våra ladd-stationer m.m.

Det kommer att bli ett roligt kalas, kom i med dina frågor eller bara för att mötas.

Läs mer
SellPower kommer med egna litiumbatterier!
2018-10-04

SPLi heter vår egna serie med litium-järnfosfat batterier.

Dessa batterier lämpar sig lika bra i standby eller traktionära applikationer.

Batteriet har en låg självurladdning och en lång livslängd. Med ett inbyggt skydd

för över och underladdning kan man känna sig säker. Läs mer under SellPower

litiumbatterier SPLi.

Läs mer
Allt för sjön, Älvsjömässan 3-11 mars, 2018
2018-02-28

Då var det dags för båtmässan Allt för sjön på Älvsjömässan i Stockholm den 3-11 mars.Vi finns i monter C10:03.

Öppettider:Måndag - fredag 10-19 | Lördag - söndag 10-18. Välkomna
Läs mer
SellPower lanserar unik värmefärg!
2018-01-29

Vi på SellPower har under lång tid letat efter ett alternativ till solvärme och direktverkande el. Målsättningen var att hitta en produkt som kombinerar komfort, ekonomi och estetik, och som adderar värme på ett innovativt sätt till våra koncept inom solel och energiförvaring.

Genom vårt samarbete med EcoVolt på Irland kan vi nu erbjuda en revolutionerande produkt som erbjuder oändliga möjligheter och ett helt nytt sätt att installera ett smart värmesystem i din bostad.

Med JouleTherms värmegenererande färg förvandlar du din innervägg till ett element!

  • Systemet bygger på en unik carbonfärg och matas via en transformator med 24V. Transformatorn kan antingen matas av nätet eller av solpaneler och har en termostat som reglerar värmen i varje rum.
  • Färgen kan antingen appliceras på befintlig gipsvägg eller köpas värdigmonterad på gipsskiva.
  • Färgen kan sedan spacklas och målas över i önskad kulör. Snyggt, komfortabelt men framförallt energieffektivt.

Läs mer om våra smarta värmekoncept!

Läs mer
Hur ansöker man för att få bidrag till installation av laddstation?
2018-01-10

Ansökan

Ansökningsverktyget öppnar den 1 februari 2018. Länken till ansökningsverktyget kommer då att finnas tillgänglig på naturvårdsverket.se. Ansökan ska göras efter att laddpunkten installerats, dock senast sex månader efter att installationsarbetet har slutförts.  

Täcker upp till hälften av kostnaderna

Bidraget träder i kraft 1 februari 2018 och gäller laddpunkter som installeras efter 1 januari 2018. Bidraget täcker 50 procent av kostnaderna för installation av själva utrustningen och framdragning av el. För att kunna söka bidrag måste den sökande äga eller ha nyttjanderätt på fastigheten där laddpunkten installeras. Mer information finns i förordningen, som träder i kraft den 1 februari 2018. 

Läs mer
Ladda-hemma-stöd införs från 1:a februari 2018.
2017-12-19

Det nya ladda-hemma-stödet träder i kraft första februari nästa år, men gäller för laddare som installerats från och med årsskiftet. Med stödet kan privatpersoner få bidrag för upp till hälften av kostnaden för själva laddpunkten och indragningen av el. Man kan som mest få tiotusen kronor per fastighet. Isabella Lövin tror att stödet kan påverka bilägare i rätt riktning. Läs mer

Läs mer
Stort intresse på eCarexpo i Göteborg och Stockholm
2017-11-27

Att intresset är stort vad det gäller elbilar kunde man konstatera på eCarexpo.

Det var många som frågade hur dom skulle kunna göra för att möta upp efterfrågan på

laddstationer på arbetsplatsen eller i bostadsrättsföreningen.

Naturligtvis var det många som ville veta även utbudet vad det gällde för privatpersoner i t.ex. villan.

 

Har du frågor? Kontakta oss gärna.

 

Läs mer
eCarexpo Stockholm 17-19 nov
2017-11-06

Välkommen att se vad vi har att erbjuda vad det gäller laddstationer och laddkablar på eCarexpo i Stockholm.

Nackastrandsmässan i Stockholm Fredag den 17 november 11.00 – 17.00. OBS: Fredag endast öppet för inbjudna och företag. Lördag den 18 november  09.00 – 17.00 Söndag den 19 november 10.00 – 17.00

Läs mer
eCarexpo Göteborg 10-12 nov
2017-11-06

Välkommen att se vad vi har att erbjuda vad det gäller laddstationer och laddkablar på eCarexpo,

Eriksbergshallen i Göteborg Fredag den 10 november 11.00 – 17.00. OBS: Fredag endast öppet för inbjudna och företag. Lördag den 11 november  09.00 – 17.00 Söndag den 12 november 10.00 – 17.00.

Läs mer
Laddstationer finns att köpa i butik
2017-10-18

Nu finns det möjlighet att köpa laddstationer i butik. Battsam i Karlskrona, www.battsam.se, är en av våra samarbetspartners som tagit in laddstationerna i sin butik för exponering och försäljning. Är ni intresserade av laddstationer i er butik. Hör av er till oss så ska vi hjälpa er att komma igång. 

Läs mer
Bravida i Göteborg väljer laddstationer från SellPower!
2017-09-06

Bravida i Göteborg har under sommaren valt att installera nio stycken laddstationer i anslutning till deras kontor i Mölndal. Laddstationerna är av SellPowers Basic serie och används för att ladda företagets servicebilar samt för Bravidas besökare.

Bravida har ett uttalat mål att utöka antalet elbilar i företagets fordonspark och valde SellPowers laddstationer med användarvänlighet, kvalitet och installationsförfarande i åtanke. Bravida har efter installationen även valt att ansluta sig till SellPower som installationspartner och kommer i framtiden att sälja, installera och serva våra laddstationer.

Vi på SellPower är stolta över det förtroende vi fått av Bravida och önskar dem varmt välkomna som ny samarbetspartner!

Läs mer
Sellpower söker säljare
2017-08-25

Är du redo för ett steg i karriären. Nu ligger annonsen ute där vi söker en säljare till vårt Göteborgskontor. Välkommen att söka

Läs mer
Öppet varv Ellös, Orust 25-27 augusti
2017-08-25

Välkomna till Öppet varv, Ellös på Orust. Fri entré och fri parkering. Öppnar kl 10. Sellpower finns där och visar bl a elverk, laddare, laddstationer, laddkablar, bly och lithium batterier

Läs mer
Marstrands Boatshow - västkustens största flytande båtmässa
2017-08-25

Sellpower ställer ut på Marstrands Boatshow 25-27 augusti. Fri entre och fri parkering.Välkomna!

https://marstrandboatshow.se/

Läs mer
Uppdaterad hemsida
2017-07-11

Nu har vi uppdaterat vår hemsida med ny information gällande litiumbatterier, solenergi, energilagring och laddstationer.

Vi kan nu erbjuda ett brett sortiment av dessa produkter och kan hjälpa er med dimensionering och förberedande tankar inför installation av solceller eller laddstationer.

Kontakta oss om du har frågor så hjälper vi dig: Tel: 031-7618580 eller info@sellpower.se

Glad sommar önskar SellPower!

Läs mer
Elfack 9-12 maj
2017-04-04

Nu laddar vi batterierna och ser fram emot Elfack på Svenska mässan i Göteborg den 9-12 maj. Välkommen att besöka oss i monter G06:09.

För kostnadsfritt entrékort och öppettider, klicka nedan.

Läs mer
SellPower ställer ut på Allt för sjön!
2017-03-04

Nu går startskottet för årets båtmässa i Stockholm.

SellPower finns på plats och ställer ut allt från marin strömförsörjning till energiförvaringssystem och laddstationer för el och hybridbilar.

Vi finns i monter C10:03. 

Varmt välkommen!

Läs mer
Alla nya hus förberedda för elbilsladdning.
2017-03-02

Trendspaning. I San Fransico är det på gång att alla nya hus ska vara förberedda för att ladda elbilar. Känner du att du vill hänga på och skaffa laddning för din el/hybrid bil hemma eller på kontoret. Vi kan hjälpa dig med både rätt produkt och rätt installation. Läs mer om San Franciso och deras planer nedan.

Läs mer
Solenergi billigaste energikällan!
2017-02-01

För första gången är sol och vindkraft billigare än gas och olja. Från att ha varit ett sätt att rädda jordens klimat blir förnybara energikällor en lönsam affärsmodell. Över hela världen hämtar allt fler sin energi från billiga solpaneler och alltmer effektiva vindkraftverk. Missade du Dokument Utifrån programmet så finns det att se här:

Läs mer
Ladda elbilen hemma – så minskar du risken för brand
2017-01-23

Här kan ni läsa om hur viktigt det är att man laddar sin el/hybridbil i hemmet via laddbox som är installerad av elektriker.

Läs mer
Skyddsmässan 2016
2016-11-25

Sellpower tackar alla som besökte oss i montern på Skyddsmässan 25-27 oktober på Älvsjömässan i Stockholm.

Läs mer
Söker du nya utmaningar?
2016-05-12

Vi behöver förstärka vårt säljteam

Sellpower Nordic AB är ett företag på offensiven. Idag levererar vi strömförsörjning till kunder inom industri, marin, fordons- och energibranschen. Vi har en mycket hög servicegrad och högt tempo och det är därför viktigt att du gillar att arbeta i mindre organisationer, samt att du motiveras av att vara med att utveckla företaget vidare. Vi står också inför en spännande utmaning med många nya produkter. Vi ser gärna att vår nya kollega har följande kvalifikationer:

  • Målmedvetenhet
  • Självgående
  • Affärsinriktad
  • Service minded
  • Stresstålig

Du som söker bör vara en entreprenör ut i fingerspetsarna, tycka om kundkontakt och ha erfarenhet av företagsförsäljning sedan tidigare. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat med teknisk försäljning mot IT eller telekombranschen. Vi förutsätter att du känner dig bekväm med att arbeta med Microsoft Office programmen samt att du har lätt för att kommunicera på engelska. Vi erbjuder dig ett fritt arbete med goda utvecklingsmöjligheter, en fast ersättning samt flertalet övriga förmåner. Skicka in din ansökan till maria@sellpower.se och märk mailet med ”Säljare”.

Vi kommer att göra urval och intervjuer löpande. 

Välkommen med din ansökan.

Kontakta Andreas Ekberg om du har frågor om tjänsten. Tel 031-761 85 80

Läs mer
Sellpower Nordic AB årets distributör för Whisperpower
2015-12-02

Den 16 november i samband med tillbehörsmässan Mets i Holland blev SellPower Nordic AB utsedda till årets distributör, 2015 av leverantören Whisperpower. I Whisperpower’s sortiment finns bl a elverk, laddare, generatorer och omvandlare mm för marin, fordon och industri.

Läs mer
Öppna varv
2015-07-31

Den 21-23 augusti är det åter dags för Öppna varv, Henån, Orust.

Sellpower kommer att finnas där för att träffa er och visa produkter från WhisperPower, Super-B mfl.

Öppetider fredag-lördag 10-18 och söndag 10-16. Fri entré och fri parkering. Välkomna!

Läs mer
Båtmässan Göteborg
2015-01-19

Passa på att besöka oss på Båtmässan i Göteborg 31 januari till 8 februari. Vi kommer att finnas på plats en hel del av dagarna i  monter G09:02 hos Viking Yachting.

Det finns möjlighet till flera fina erbjudanden i montern. Välkomna!

Öppetider:

lördag – söndag 31 jan – 1 feb 10.00-18.00

måndag- torsdag 2 feb – 5 feb 12.00-20.00

fredag – söndag 6 feb – 8 feb 10.00-18.00

Läs mer
Sellpower ställer ut på Skydd i Stockholm
2014-09-18

Här kan du fixa biljetten för att komma in.

SKYDD-mässans öppettider:

Tisdag    14 oktober 09.00-17.00

Onsdag  15 oktober 09.00-17.00

Torsdag 16 oktober 09.00-17.00

Fri entré och kostnadsfria seminarier

Välkomna att träffa oss i monter A09:01

Läs mer
Årets distributör
2013-01-14

Vi är mycket glada för att ha blivit utsedda till årets distributör hos WhisperPower 2012 på en global marknad. Motiveringen lyder ” Trots en krympande marknad med båttillverkare har SellPower framgångsrikt lyckats med att hitta nya samarbetspartners inom andra segment. Sellpowers breda produktportfölj har gjort det lättare att komma in på områden där man inte varit tidigare. Företaget startade med en säljstyrka på två personer 2010 och har nu utökats med ytterligare två personer. Med det produktsortiment som nu finns från WhisperPower kommer SellPower att utmana de andra stora systemdistributörerna i Sverige.”

Vi vill med detta önska er en god fortsättning på det nya året!

Läs mer
Lithium-Järnfosfatbatterier
2012-02-03

Ny batteriagentur!

Nu lanserar vi en ny serie av Lithium-Järnfosfatbatterier på den Svenska marknaden. Super-B är en av Europas främsta tillverkare av Lithium-Ion batterier. Super-B batterier bygger på en unik teknologi i så väl celler som kontrollelektronik vilket resulterar i god användarvänlighet och extremt goda egenskaper gällande vikt, starteffekter och livslängd.

Sortimentet består av en energiserie och en startserie. Energiserien är specifikt framtagen för marin och fordonsbranschen och erbjuder ett unikt energivärde i förhållande till vikt.

Startserien är framtagen med fokus på höga startströmmar och har lagt grunden till en helt ny standard för start av MC, ATV och snöskotrar på den europeiska marknaden. Besök oss i Viking Yachtings monter F04:35 på Båtmässan i Göteborg eller kontakta oss för mer information och priser.

Läs mer
W-TG 3000
2010-12-23

W-TG 3000

Nu finns vårt nya portabla dieseldrivna elverk med 3 kW kraft för leverans.

WhisperPower har utvecklat ett kompakt luftkylt elverk för den mobila och landbaserade marknaden. Med integrerad bränsletank, startbatteri, automatisk luftning, säkringar på DC och AC samt extra kraftigt avgassystem ges möjligheten att utvinna upp till 3kW var som helst när som helst.

Med ett otroligt bra pris på 18 000 SEK inklusive moms är detta elverk en helt ny produkt i WhisperPowers breda sortiment. Då det även klarar CE kraven 2000/14/CE för drift i publika områden gör det att installatörsföretag inom bygg och entreprenad får ett dieseldrivet elverk som extra trygghet. Kontakta oss på info@sellpower.se för mer information.

Läs mer
GV4 Basic
2010-12-23

WhisperPower GV4 Basic Variabelt varvtals teknik (V.S.T)

WhisperPower har under de senaste åren utvecklat den nya teknikens elverk med variabelt varvtals reglering. Med en kraft på 3,5kW och i otroligt kompakt format ges möjligheten till att få framtidens elverk till sin båt eller fordon. Med ett variabelt varvtal mellan 2400 – 3600 rpm blir verkningsgraden optimal mot konsumtionen av kraft. Med den höga verkningsgraden blir bränsleförbrukningen minimal och genom detta även utsläppen. WhisperPower fortsätter att utveckla framtidens elverk för ett bättre klimat och GV4 Basic är den första produkten i en stor serie som kommer under våren 2011. Kontakta oss på info@sellpower.se för mer information.

Läs mer
Första elverken levererade
2010-10-20

”Vi känner oss väldigt trygga med vårt nya elverk och efter SellPowers besiktning av systemet så vet vi att installationen är utförd på ett 110% korrekt sätt” säger en nöjd båtägare. Funderar ni på en elverksinstallation eller batterilösning så är det bara att ringa oss 031-761 85 80 eller maila oss på info@sellpower.se. Ett högkvalitativt elverk till ett riktigt bra pris kan erbjudas.

Läs mer