Litorina ingår partnerskap med SellPower

2023-07-05
  • Litorina ingår i partnerskap med SellPower, en specialiserad distributör av hållbara energilösningar, inklusive sol- och energilagringssystem.
  • SellPowers koncept, premierar EU-tillverkade, hållbara och högkvalitativa sol- och energilagringssystem kombinerade med mervärdestjänster såsom projekteringsstöd och utbildning. Detta är en viktig faktor för att möta den ökande efterfrågan på elektricitet samtidigt som man säkerställer ett balanserat kraftnät.
  • Grundarna till bolaget som utgörs av ledningsteamet, kommer att förbli betydande ägare och Litorina kommer att stötta dem i att etablera och utveckla SellPower till den ledande specialiserade distributören av hållbara energilösningar i Norden.

Sedan starten 2010 har SellPower framgångsrikt utökat sitt utbud från off-grid batterilösningar till att erbjuda energilösningar innehållande bland annat sol- och energilagringssystem för prosumers samt kommersiella och industriella kunder. SellPower erbjuder noggrant utvalda, övervägande EU-tillverkande, högkvalitativa och hållbara lösningar. Detta tillsammans med intern teknisk kompetens, dimensionering och utbildning till sina lokala och regionala partners över hela Sverige.  

“Genom att ha varit aktiva i marknaden i över ett decennium har vi etablerat nära relationer med våra tillverkare och ett koncept med hållbara, långsiktiga och effektiva energilösningar till vårt partnernätverk av installatörer och deras kunder”, säger Martin Lindgren, VD för SellPower. ”Vi agerar på en snabbväxande marknad, och vi tror att Litorinas resurser, nätverk och erfarenhet kommer att ge betydande support till SellPower och ledningsgruppen för att utveckla bolaget till sin fulla potential”.

Sedan 2020 har företaget uppnått stark dubbelsiffrig tillväxt med god lönsamhet och har för närvarande en omsättning på 170 MSEK. För att fortsätta driva tillväxt ämnar SellPower att vidareutveckla och stärka sitt partnernätverk, samt kontinuerligt utveckla och förbättra bolagets mervärdestjänster och produktportfölj till partners för att säkerställa ett konkurrenskraftigt koncepterbjudande.

Vi har följt energiförsörjningsbranschen noga, och särskilt solsegmentet, som förväntas växa med dubbelsiffrig takt drivet av en ökad elförbrukning, ambitiösa regulatoriska mål, förbättrad avkastning på investeringar i hållbara lösningar och en generellt stark vilja att stötta övergången till grön energi. Vi är övertygade om att SellPower och ledningsgruppen utgör en stark plattform som är väl positionerad för att bidra i energiomställningen. Vi ser fram emot att inleda partnerskapet tillsammans”, säger Paul Steene, Partner på Litorina.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Martin Lindgren, +46 70 958 63 22, VD, SellPower
Paul Steene, +46 70 931 03 32, Partner, Litorina

SellPower grundades 2010 och är en specialiserad distributör av hållbara energilösningar, inklusive sol- och energilagringssystem, för prosumers samt kommersiella och industriella kunder. SellPower erbjuder noggrant utvalda, övervägande EU-tillverkande högkvalitativa och hållbara lösningar, tillsammans med intern teknisk kompetens, dimensionering och utbildning till sina lokala och regionala partners över hela Sverige. För ytterligare information, vänligen besök www.sellpower.se.

Litorina, grundat 1998, investerar i nischade marknadsledande företag med huvudkontor i Norden. Litorina samarbetar med ledningsgrupper och entreprenörer som vill ta sina företag till sin fulla potential. Litorina har som mål att bygga större, bättre och mer hållbara företag genom att bidra med relevant erfarenhet, kunskap, passion och resurser för att accelerera tillväxten. För ytterligare information, vänligen besök www.litorina.se.