SellPower blir country partner till Fenecon!

2022-05-17

Under Intersolar i München signerade SellPower ett exklusivt avtal för försäljning, service och support av Fenecon's produkter på den Svenska marknaden.

Fenecon är en tysk systemleverantör som erbjuder en helhetslösning inom energiförvaring.Företaget ligger långt fram med sina tekniska lösningar och levererar allt från smarta energilagringssystem till privatmarknaden till storskaliga energilager för frekvensreglering av elnätet. Fenecon erbjuder även en unik mjukvara som möjliggör kontroll och smart styrning av alla sina levererade system.

- I vår mening erbjuder Fenecon just nu den bästa energilagringslösningen på marknaden. Vi kommer även att ha möjligheten att vara delaktiga i Fenecons framtida utveckling av deras produkter för att ytterligare optimera dem för den Svenska marknadens behov. Fenecon ger oss också möjligheten att bygga större energilagringssystem med "Second use" batterier vilket varit en viktig del i SellPower's miljöpolicy. Fenecon tillverkar sina batterier i Tyskland och molntjänsten lagras på servrar i Tyskland vilket går hand i hand med vår målsättning att erbjuda europatillverkade produkter så långt det går.Med Fenecons produktportfölj tillsammans med SellPowers kunskap gällande den Svenska marknaden och vår erfarenhet av systemförsäljning, är jag övertygad om att vi kommer att bidra till att många fler väljer att hållbarhetsanpassa sina fastigheter inom en snar framtid, säger Erik Humlén-Kirbe Produktchef Solenergi på SellPower Nordic AB

Vi kommer att uppdatera vår hemsida under juni där ni kommer att kunna läsa mer om Fenecons produkter.